fbpx
Spring naar de inhoud

Werpend op snoekbaars vissen, een topdag!!

  Prachtige snoekbaars

  Een dagje op het Hollands diep met Francois en Werner Rits (Roofvishunter).

  Woensdag 11 november hadden Francois en ik afgesproken om het Hollands Diep onveilig te maken en werpend op snoekbaars te vissen. Voor mij is dit één van de beste periode’s om mooie rovers te vangen. De winter komt eraan en ze zijn volop bezig met zich vol te vreten om de koude periode te doorstaan.

  ’s Morgens aan de helling stelden we echter vast dat er te veel mist was om het grote water op te gaan. Dus eerst al ons materiaal en een deel van de boot en stoelen ontsmet (corona!) en daarna rustig de boot in het water gelaten.

  Vanwege de mist bleven we in en aan de haven en probeerden daar een visje te vangen. Dat werd niets, maar risico’s nemen doen we niet. Omstreeks 1100 h begon de mist op te trekken en vanuit Lage Zwaluwe zetten we koers naar het HD.

  Daar aangekomen visten we wat werpend, een beetje vertikalend, met dropshot, met fireball… tot 1300h, resultaat een paar klein visjes.

  Dat was niet waarvoor we gekomen waren, dus verder op zoek om werpend op snoekbaars te vissen.

  Met de Lowrance dieptemeter scherp in de gaten te houden vonden we een stek waarop we duidelijk vis zagen liggen. De verticaal hengels werden gewapend met een shad (artbaits) en ik kreeg dadelijk een lichte tik, hangen. Omdat we nogal wat vis in de omgeving zaten liggen op de site scan gingen we direct op elektronisch anker om werpend te vissen.

  Even zoeken naar de juiste combinatie om het zweefmoment van de shad zo lang mogelijk te houden en tegelijk ook nog de bodem te bereiken, rekening houdend met wind, stroming en diepte bleek deze dag een erie loodkop van 15 gram en een schoepstaart van 13 cm het meest effectief te zijn.

  Snoekbaars - roofvishunter

  En toen begon het feest!

  Ik had al niet veel hoop meer vermits het ondertussen al bijna 1400 h was. MAAR, vanaf toen beet op beet, elke twee tot drie worpen hadden we wel een vis. En het formaat, waanzin.

  Nogal agressief vissend (4 slagen van de slinger en dan de stroming de shad laten meenemen en afzinken) vingen we op een goede 3 uur tijd nog ergens tussen de 25 en 30 snoekbaarzen.

  En geen kleintjes, ongelooflijk. Ik denk dat we ongeveer een stuk of 4 vissen onder de 60 cm hadden, de rest was erboven. Met 5 zeventigers en 1 tachtiger hadden we een fantastische topdag. Een dagje om te onthouden, zeer zeker.

  Ga je graag mee op vistrip, contacteer ons via telefoon of mail en we maken er samen een topdag van. Klik hier.

  Hengelsport Dekock, de topzaak voor roofvismateriaal met advies.

  snoekbaars - Werner Rits

  Werpend snoekbaars vissen

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  × Chat