fbpx
Spring naar de inhoud

Vrouwen aan de macht – Dinsdag 2 Juni 2020 met Angelique.

  In tegenstelling met de vorige vistrip was het dinsdag een warme, zwoele dag zonder een zuchtje wind. Helemaal ingesmeerd met zonnebrandcrème gingen we het water op om de snoekbaars te belagen.

  Angelique heeft weinig ervaring met vissen maar wou toch graag ervaren hoe het is om een snoekbaars aan de lijn te krijgen. We begonnen met het geven van de nodige tips om werpend met een dropshot te vissen. We kregen daarop wel enkele beten maar de vissen waren overwegend klein. Dus onmiddellijk een andere techniek ingezet en Angelique voorzien van een bijhengel met dropshot en daarnaast een verticaal hengel met loodkop en shad. Gezien we met de stroming mee visten konden we het redelijk licht houden. De dropshot met een loodje van 15 gr en de verticaal hengel met 14 gr. Het kon nog lichter, maar het is voor een beginner net iets makkelijker om bodem te houden met iets zwaarder lood.

  In het begin vingen we regelmatig een visje, maar ze waren ongeveer even groot als toen we werpend aan het vissen waren. Ik ben dus iets sneller dan de stroming gaan varen, heb de loodjes wat verzwaard, en toen kwamen de grote vissen er wel uit. Angelique viste aan de bijhengel met een oranje ribtwister en aan onze handhengel visten we met shads in salt en pepper.

  Waar ik normaal tijdens het verticalen vaar met een snelheid van rond de 1 km/h, visten we nu met 1,5 km/h. Angelique ving heel regelmatig behoorlijk grote vissen, 75 cm, 71 cm en verschillende tussen 60 en 65 cm. Ineens kreeg ze een beet op de bijhengel, zette de haak als een pro en begon aan een spannende drill. Die hengel is natuurlijk veel meer buigzaam dan een verticaal hengel en regelmatig hoorde ik kreten zoals “ik kan hem niet houden” of “neem maar over”, maar dat doen we dus niet. Na een tijdje werd de vis moe en kon ik hem scheppen.

  Een snoek van 86 cm. Angelique stond nog wat te bibberen van de adrenaline maar de snoek vastnemen om een foto te nemen zag ze niet zitten. Dus je ziet mij op de foto met de snoek, maar die werd volledig door haar gevangen.

  Haar enthousiasme ging nog meer de hoogte in en de vangsten bleven maar komen. Zo liep de dag op zijn einde en voor dat we terug naar de haven vertrokken gaf ik nog wat aanwijzingen om de boot te besturen.

  Als een volleerd kapitein achter het stuurwiel bracht ze ons veilig terug naar de haven. Met schitterend weer, iemand mee op vistrip met heel weinig ervaring die erin slaagde veruit de meeste en grootste vissen te vangen en in totaal meer dan 20 vissen aan boord een dagje om te onthouden.

  Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ze meegaat. Vrouwen aan de macht!

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  × Chat