fbpx
Spring naar de inhoud
even

voorstellen

Werner Rits – Visgids

Ik vis al meer dan 50 jaar. Zoals zovelen ben ik begonnen op witvis, in het begin alleen in België, maar nadien gingen we samen met mijn vader en mijn oom in de winter voorns vangen in de haventjes in Nederland. Dat is dan verder geëvalueerd naar het wedstrijdvissen. 

In een team dat gesponsord werd door een sportviswinkel gingen we 4 tot 5 keer per week wedstrijden vissen, meestal op brasem en karper. Dat werd echt fanatiek, ik was er gedurende de hele week mee bezig en het resulteerde in vele overwinningen.

Het laatste jaar dat ik wedstrijden viste kon ik nog 45 overwinningen op mijn naam zetten. Na een tijdje op forel gevist te hebben kwam daar rond mijn 25 ste het roofvissen vanaf de kant bij. Gedurende jaren hebben we ons ongelooflijk geamuseerd met het snoekbaarsvissen op het Schelde-Rijnkanaal. 

We visten daar met een aasvisje onder de dobber, maar ook met iets nieuw, namelijk een kunstaasje “de twister”. Ik heb die ongelooflijke evolutie van een simpel kunstaasje meegemaakt naar het enorme arsenaal dat nu gebruikt wordt.

Tegelijkertijd heb ik ook mijn eerste visboot aangeschaft, en samen met mijn vader gingen we op de Noordzee op de wrakken vissen. In die tijd zat er nog een massa kabeljauw op de Noordzee. Gedurende meer dan 10 jaar hebben ontzettend veel vis gevangen. Na die periode werd de visdruk door de beroepsvisserij dusdanig groot dat de vangsten fel terugliepen en toen heb ik besloten om mijn visboot te verkopen en mij terug volledig toe te leggen op het roofvissen. Na een aantal jaren heb ik dan terug geïnvesteerd in een visboot, maar nu in een boot specifiek gericht op het roofvissen. Je kan me vinden op vele wateren in Nederland, maar het meeste vis ik toch op het Hollands Diep,  Haringvliet, Volkerak, Amer, Nieuwe Merwede, Noord, Oude Maas en Beneden Merwede.

De evolutie staat ook in het roofvissen niet bepaald stil natuurlijk. De meeste nieuwe technieken komen overgewaaid vanuit Amerika (blackbass wedstrijden) en ik heb altijd die technieken mee overgenomen. Dat is ook noodzakelijk omdat het roofvisbestand zeker niet groter wordt en de dressuur wel hoger wordt. Het is dan ook aangewezen om te kunnen terugvallen op verschillende technieken die op moeilijke dagen het verschil kunnen maken. Dat continue bijleren is ook één van de zaken die het vissen voor mij aantrekkelijk maakt, dat aangevuld met de mogelijkheid om in de prachtige Nederlandse natuurgebieden te mogen vertoeven en de rust op het water te mogen ervaren maakt dat wij gewoon een schitterende hobby hebben.                                                                                                                                

Één zaak staat voorop

en dat is samen met mijn gasten een leuke, ontspannen dag doorbrengen in een uniek kader.

Hopelijk tot binnenkort aan boord,

Werner

Info & reservatie contacteer ons

× Chat