fbpx
Spring naar de inhoud

Snoek- en snoekbaars vissen met Frans Oomen en Werner Rits.

  Een tijdje geleden heb ik met Werner afgesproken een visdag te plannen  op  snoek en snoekbaars . Vanwege een drukke agenda van beide kwam het er pas afgelopen week van om een dagje het water op te gaan. Plan was dat we beide ons ding zouden gaan doen voor een deel van de dag.

  Van huis uit ben ik snoekvisser die af en toe gaat snoekbaarzen en Werner is meer snoekbaarsvisser die af en toe snoekt. Beide doen we eigenlijk alle disciplines. We vissen op een stuk van de rivier waar we beide redelijk bekend mee zijn maar allebei hebben we al heel lang niet meer gevist op dit stuk. Dit zullen het dus even opnieuw moeten uitvinden.

  Starten doen we met het uitvissen van een oeverzone met groot rubber. Hier is redelijk wat structuur en daarmee is rubber het uitgelezen kunstaas voor dit af te vissen. Actie blijft eigenlijk te lang uit. Op een enkele staartbijter na voor Werner op een grote shad. Zouden ze al wat dieper zitten? We filosoferen wat over de tactiek. Een staartbijter is geen vis die er vol voor gaat. Het kan dus wel eens lastig worden om zo de snoeken te belagen. Het stroomt nogal en Werners plan om een stuk stroomopwaarts te gaan vertikalen zie ik wel zitten.  

  We varen stroom op en laten de boot meevoeren door de stroming.

  Met windstoten tot 6 BFT komt de handigheid van Werner goed van pas om de boel constant te corrigeren met de fronttroller om zo de visboot op de juiste dieptes te houden. We houden het talud aan en we vissen dit verticaal af met de fireball. Dat loopt meteen best goed. Beide krijgen we met grote regelmaat actie. Soms kan dit dus echt het verschil maken.

  We vangen beide nog een grote baars en zo ongeveer om en om wat snoekbaarzen. We mogen zeker niet klagen over de hoeveelheid actie die we krijgen maar merken toch ook allebei dat ze niet vol op de aangeboden aasvissen knallen zoals snoekbaarzen gewoonlijk doen. Die echt keiharde aanbeten krijgen we niet. Maar ja, we liggen in de vis, we vangen dus we blijven doorvissen zolang er aanbeten blijven komen.

  Naar verwachting gaat de stroming eruit en valt de actie ook stil.  Als we in de middag al over de 10 vissen zitten horen we van wat bekenden van Werner dat we het zeker niet slecht gedaan hebben. We werpen nog een stukje op snoek maar dat blijkt op nog een misser voor mij na, vandaag niet te willen werken. We vangen ze immers ook niet aan de fireball en die heb je normaal altijd wel als bijvangst. Snoek is dus niet los is onze conclusie.

  Als de stroming er terug in begint te komen vissen we nog eens het productieve stuk van eerder deze dag af, en de snoekbaarzen zijn terug actief.

  We krijgen nog een serie aanbeten en ik weet zowaar een snoek te vangen. De enige van de dag. Werner tekent voor nog een paar mooie snoekbaarzen. Tegen het einde van de dag kunnen we 18 vissen noteren en mogen we moe maar voldaan terugkijken op een geslaagde visdag waarbij we het maximale eruit hebben weten te halen en precies de juiste keuzes gemaakt hebben op het goede moment.

  Hadden we de hele dag gesnoekt dan hadden we het met veel minder actie moeten doen. Ook was het heel mooi voor mij om eens met een andere visserij kennis te maken dan ik normaal gewend ben te doen. Werner, dit moeten we zeker nog eens over doen!

   

   

  Hengelsport Dekock, een trekpleister voor alle roofvissers.

  Art-Baits, de top in softbaits.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  × Chat