fbpx
Spring naar de inhoud

SNoekvissers gaan de zee op. Met Jeroen Breur en werner rits.

  snoek, snoekbaars, baars, en zeebaars!

  Woensdagavond 29/07 belde Jeroen van Predator Hunting Biesbosch mij op, of ik geen zin had om de volgende dag op zeebaars te gaan vissen. Ik heb jaren geleden een zeevisboot gehad waarmee ik samen met mijn vader 10 jaar ging vissen op de wrakken in de Noordzee, dus dat leek me wel wat. Ze hadden de volgende dag zo goed als windstil, zonnig weer aangekondigd, dus dan maar nog snel alles klaarzetten, klein shadjes en klein plugjes bijeen zoeken, de hengels klaar gezet, de Abler S3 van Fishkix leek me wel geschikt voor dit werk (gekocht bij hengelsport Dekock) en dan vlug het bed in.

  Nu, zowel Jeroen als ik werken al een tijdje als visgids op roofvis in het beneden rivieren gebied dus we zijn zeker geen zeebaars specialisten. In ieder geval, ’s morgens Jeroen opgepikt en vanuit Lage Zwaluwe eigenlijk maar een kort ritje naar het Europoort gebied. Oh ja, dan moesten we ook nog een trailerhelling hebben 🙂 . Uiteindelijk kwamen we uit bij een traag aflopende dijk die tot in het water vol kiezelstenen lag. Niet ideaal, maar gezien ik met een 4X4 rij, toch maar de boot erin.

  Daar gingen we dan tussen de mastodonten van zeeschepen, op naar de eerste stekken. Zonder kennis dan maar gezocht naar stekken zoals we dat met zoetwater roofvis doen. Bij strekdammetjes, blokkendammen, kruisingen met haveningangen, enz… En dat bleken geen slechte keuzes, allebei gestart met een klein shadje op een 10 grams loodkop vingen we onze eerste zeebaarzen.

  Man, Man, wat zijn die aanbeten explosief en wat blijven die stekelridders gaan, 5-6 keren door de slip gaan was meer regel dan uitzondering. Prachtige vissen maar nog veel meer stekels dan een snoekbaars, dat hebben we beiden gevoeld. Maar de stroming ging eruit, en dus ook de aanbeten. Dat kennen we wel van het zoet water. En maar wisselen van plugjes, shads, gewichten, snel vissen en traag vissen. Nu en dan vingen we nog wel een visje, maar het was tijd voor een middagpauze.

  Al gauw was de pauze voorbij want we zagen dat er terug stroming in kwam. Voorzien van het nodige powerfood gingen we er terug tegen aan. Maar nu moesten we echt wel variëren, in de bovenste waterlaag vissen, maar ook tegen de bodem. En daar waren ze terug, die keiharde beuken.

  Op het water daar is altijd wel wat te zien. Grote zeeschepen, die met gemak 30 km/h varen, enorme sleepboten, grote scholen kleine vis die voorbij komen, zeehonden die nieuwsgierig komen kijken. Daar dan nog 23 gevangen zeebaarzen bij, is niet slecht voor twee “zoete roofvissers”.

  snoek, snoekbaars, baars, zeebaars.

  Kortom een schitterende dag die we zeker gaan herhalen.

  https://roofvishunter.com/visverslagen/

  https://www.facebook.com/PHBiesbosch

  https://www.hengelsportdekock.be/

  https://www.facebook.com/pages/category/Local-Business/Art-Baits-264501383704932/

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  × Chat