fbpx
Spring naar de inhoud

snoek, snoekbaars, baars en roofblei met visgids.

  Vaak geven we onszelf een uitdaging mee. Afgelopen zondag 12/07 gingen we proberen 4 soorten in de boot te krijgen.

  Zodra we vertrokken merkte ik dat de waterstand veel hoger was dan normaal. De afgelopen weken had het bij ons veel geregend en waarschijnlijk is dat in Duitsland ook zo geweest. Als het water dan niet kan worden afgevoerd dan krijg je weinig stroming, en zoals iedereen wel weet betekend weinig stroming op de rivier ook een moeilijke visserij.

  Dat hield dan in dat we op een stek één of twee vissen konden vangen en dat we dan verder moesten zoeken. De trukendoos helemaal open en snoekbaars en snoek kwamen redelijk vlot in de boot. Baars en roofblei was echter een ander paar mouwen. Het kunstaasje dat het beste presteerde was de stager van 11 cm in salt en pepper uitvoering van Artbaits.

  Terwijl Kris er toch in slaagde om baars te vangen was ik continue aan het werpen op roofblei. Na ongeveer duizend worpen 🙂 kreeg ik dan toch die kenmerkende harde aanbeet van een roofblei. Ik voelde direct dat het om een goede vis ging. Na echter een paar meter,los. Een lange zucht en terug beginnen met werpen. Net voor we gingen stoppen kreeg ik toch opnieuw een tik. Het was niet het monster waar ik op hoopte, maar de opdracht was alleszins geslaagd.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  × Chat