fbpx
Spring naar de inhoud

ROOFVIS VANGEN MET TIPS VAN EEN VISGIDS 14 Juni 2020 – Een strak plan.

  We hadden de weerkaarten en de getijden kaarten goed bekeken. Een gedeelte met goed weer en wat stroming gedurende een halve dag op de éne rivier, en het tweede gedeelte regen en stroming op een andere rivier.

  Het plan was dus om een halve dag op snoek te gaan vissen en een halve dag op snoekbaars te gaan vissen. Leek wel leuk om wat variatie te hebben.

  Uiteindelijk kwam het weer niet zo uit op de uren dat ze voorspeld hadden, maar de stroming wel.

  Gewapend met shads zonder loodkop maar met screw in, jerkbaits en spinnerbaits begonnen we op snoek en we hadden vrijwel meteen resultaat. Het resulteerde in een gekkenhuis van gevangen snoek, maar ook ontzettend veel missers, lossers en volgers. Wat we ook probeerden, we konden onze vangsten niet effectiever maken. Zelden gezien.

  Ondertussen was het snel middag geworden en werd het tijd om aan het tweede luik van onze geplande dag te beginnen. Dus al het snoek materiaal werd weggeborgen en we zetten koers naar een andere rivier.

  Anders dan ik dacht kwam het opkomend water nu via de stuwing van de Waal, dus we zaten aan het verkeerde einde van de rivier. Zo snel mogelijk de andere kant uit en daar werpend en verticalend op snoekbaars jagen. Hoe meer stroming er kwam, hoe meer beet. Nu en dan een serieuze plensbui erover, maar zonder donder of bliksem dus dat kon ons weinig deren. De vissen kwamen regelmatig even in de boot en zoals dat dan gaat is de dag snel voorbij.

  Al met al een prachtige gevarieerde dag met 13 snoeken en 14 snoekbaarzen. Een strak plan!

  Roofvis vangen met tips van een ervaren visgids? https://roofvishunter.com/deelname-kosten/

  De meest gespecialiseerde roofviswinkel? https://www.hengelsportdekock.be/

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  × Chat