fbpx
Spring naar de inhoud

Opening roofvis seizoen 2020 met Kris Steegen.

  Eindelijk was het zover, we konden weer. Tijdens de corona lockdown waren er zoveel mooie, windstille dagen. Nu, de eerste dag dat we weer met kunstaas mochten vissen, was er wind. Naar mijn gevoel te veel wind om op groot water gecontroleerd te vissen. Maar niet gezeurd, dan maar op een rivier waar we door de vele bochten toch een beetje beschut konden vissen.

  Zoals op de meeste wateren is het getij, de stroming, belangrijk. En in de voormiddag liep de stroming niet de goede richting uit en dat resulteerde in een paar magere uurtjes. Voorzichtige beetjes en kleine vis. Van alles geprobeerd, want van een opening verwacht je toch meer, maar het was voor mij snel duidelijk dat we zouden moeten wachten op het keren van de stroming. En dan, zowat een uurtje na de kering, waren ze ineens los.

  Verticalend en werpend kregen we heel regelmatig beet. Zoals dikwijls in het begin van het seizoen gaven ze de voorkeur aan kleine shadjes en lichte loodkopjes. Voor het verticaal vissen gebruikte ik een loodkop van 12 gram en werpend 5 gram.

  Eén shad stak er ver boven uit bij beide technieken, namelijk de RibTwister. Bij de Ribbit is de schoepstaart vervangen door een mooie twisterstaart, deze nieuwe staart veranderd de actie van de shad niet, hij blijft zijn goede eigenschappen behouden en er komt een extra blikvanger achter. De nieuwe staart is ook zeer aantrekkelijk als het allemaal net wat sneller mag gaan, hoe sneller je ermee vist des te meer actie de staart zal geven. Dit zal in de komende zomer zeker succes opleveren, een top aasje waarmee ik tot nu toe al snoek, baars en snoekbaars gevangen heb.

  In ieder geval ondanks de wind, hebben we ons goed geamuseerd met 3 soorten in de boot, een totaalaantal van 27 stuks en de grootste snoekbaars voor Kris, 80 cm.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  × Chat